El perquè de tot plegat

Pep i Xisca

 

El perquè de viatjar

Els camins del món són una escola on es contempla l’esperit i s’aferma la tolerància i la solidaritat. S’aprèn a donar i a rebre, a mantenir les portes obertes de la casa i de l’esperit, i sobretot a compartir. S’aprèn a gaudir del poc, a valorar el que es té, a ser feliç en l’austeritat i a festejar l’abundància. S’aprèn a escoltar i a observar i s’aprèn també a estimar.

(Ana M ª Briongos, Negre sobre negre. Iran quaderns de viatge)

El perquè d’aquest viatge.

Fa just dos anys quan ja ens començà a rondar pel cap la idea de fer un viatge diferent, visitar un lloc on no ens trobéssim amb el mateix que veim cada dia i això no podria ser visitant qualque país europeu ni un país occidentalitzat (EEUU, Austràlia, Islàndia, etc). Volíem visitar un país força diferent al que estem acostumats a veure. De fet, la idea d’explorar nous mons va esdevenir arrel de la realització de la Programació didàctica que na Xisca havia de realitzar per la seva feina.

El perquè de la Ruta de la Seda.

A l’hora de decidir quin fil conductor donar a la programació vaig dubtar en centrar-la en la Ruta 66 americana o la Ruta de la Seda (Xian – Ribera est de la Mediterrània) però parlant amb en Pep em vaig decidir per aquesta darrera: països nous que no coneixia, cultures, llengües, ètnies, gastronomia i un llarg etcètera. Així cada dia durant cinc mesos em vaig capbuçar de ple en conèixer a fons els territoris per on passà la mítica Ruta de la Seda. De fet davant el descobriment d’aquestes terres i cultures vaig engrescar a en Pep a conèixer-ho també i a partir d’aquí començà a rondar-nos la idea de qualque dia viatjar a aquests paratges.

El perquè de la ruta Uzbekistan – Turquia.

Amb les vacances de les noces i les altres i després de parlar amb la feina de’n Pep decidírem engrescar-nos en una bona aventura: durant 55 dies fer la travessa d’Àsia (des de Pequín a Istambul). Malauradament aquesta il·lusió durà poc ja que per qüestions de feina de na Xisca no fou possible realitzar aquest somni: creuar Àsia a través de la Ruta de la Seda (Xina – Kirguistan – Tayikistan – Uzbekistan – Turkmenistan – Iran – Turquia).

Així que ens haguérem d’adaptar a la nova situació i escurçar el viatge. Així durant 28 dies farem la meitat de la Ruta de la Seda ( Uzbekistan – Turkmenistan – Iran – Turquia) i després de la primera decepció pels canvis de plans ens fa molta il·lusió poder realitzar aquesta part delviatge i ben segur que la gaudirem molt.

El perquè del títol “Entre dos mons”.

Simplement perquè en moltes ocasions (televisió, cinema, premsa, internet) sembla que el mon està format per l’oest (o països occidentals, incloent Austràlia) i l’est (Xina, Japó i poc més).

I de la resta què, què es coneix dels països dels -TAN? Uzbekistan, Kirguistan, Tayikistan, Turkmenistan, Kazakhstan. Què es coneix d’Iran a part de lo “perillós” que és, de la situació de la dona i de les intencions que tenen amb l’urani empobrit?  Com és que no es parla dels monuments, gastronomia i de la gent hospitalària que té l’antiga Persia?

Per això volem dir que sí hi ha més països, regions, cultures, ètnies dignes de ser conegudes apart de les grans potències mundials. Per això titulam el blog “Entre dos mons” ja que hi ha més mon entre els que el comanden.

mapa entre dos mons

 

Volem compartir aquest poema que reflecteix el que entenem per vida i la nostra manera de viure-la.

Muere lentamente quien no viaja de Pablo Neruda

Muere lentamente quien no viaja

quien no lee,

Muere lentamente

quien destruye su amor própio,

quien no se deja ayudar.

quien no oye música, quien no encuentra gracia en sí mismo

Muere lentamente

quien se transforma en esclavo del hábito

repitiendo todos los días los mismos trayectos,.

quien no cambia de marca,

no se atreve a cambiar el color de su vestimenta

o bien no conversa con quien no conoce.

Muere lentamente

quien evita una pasión y su remolino de emociones,

justamente éstas que regresan el brillo a los ojos

y restauran los corazones destrozados.

Muere lentamente

quien no gira el volante cuando está infeliz con

su trabajo, o su amor,

quien no arriesga lo cierto ni lo incierto para ir

atrás de un sueño

quien no se permite, ni siquiera una vez en su vida,

huir de los consejos sensatos…

¡ Vive hoy ! ¡ Arriesga hoy ! ¡ Hazlo hoy ! ¡ No te dejes morir lentamente !

( Disfruta de la Vida a Tu Velocidad… )

¡ NO TE IMPIDAS SER FELIZ !

Haz Tuya la Felicidad ….

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s