A les portes d’Àsia

Melting pot, mul·làs i La Meca.

Des del dia que arribàrem del viatge no hem tornat a escriure al blog però ara un cop el curs encarrilat ens hem animat. Hem agafat la plagueta de viatge per a veure el que escriguérem i recordar altres fets.

Així, en aquest post escriurem sobre el que ja començarem a veure i aprendre (gràcies al nostre guia, en Ricard) sobre la figura del mul·là (del persa molla) i La Meca.

Asseguts a l’aeroport d’Ataturk (Istanbul) no perdíem detall del que ens envoltava, com ja diguérem en un altre post aquí a l’aeroport ja vérem el que ha estat sempre l’antiga Constantinoble: un encreuament continu de cultures i ètnies.

Mentre observàvem la gent que anava i venia en Ricard ens va alertar de la presència d’un mul·là i del seu paper dins la seva religió i societat a la que pertany. El mul·là és el lider religiós d’una comunitat islàmica. El lider dels mul·làs són els aiatol·lans. En Ricard ens explicà que cada membre de la comunitat li ha de pagar un tant i és d’aquesta manera com viu i es manté el mul·là fins al punt d’haver-n’hi de molt rics. De fet hi ha moltíssima de gent a qui no els hi agrada el mul·là ja que viu (i gasta) de la feina dels altres. Aprenem també que els mul·làs que duen el turbant negre són descendents directes del profeta.

De Josep Canyelles

Per altra banda veim a passatgers que van vestits completament de blanc la qual cosa significa que van de peregrinació a La Meca (Arabia Saudí). De fet com que hi vol anar tanta de gent cada país té un cert nombre de persones que hi poden anar; així la gent s’ha d’apuntar i llavors es dur a terme la tria. Poder anar a La Meca és molt car i com que els que hi poden anar són uns privilegiats, quan tornen a casa fan qualque bé per a la seva comunitat i la gent del carrer, els veïnats d’aquestes persones que hi han estat pengen teles verdes (el color d’Iran per excel·lència) i oracions als seus balcons.

Com un es pot imaginar amb aquesta primera aturada, el viatge ja prometia molt…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s