Isfahan i Teheran

Tornam a no tenir molt de temps aixi que mentres en Pep intenta pujar quatre fotos jo posare unes paraules sobre els darrers dies.

Estarem a Isfahan tres dies on poguerem descansar una mica del ritme de la ruta. Ens ho agafarem amb calma i en lloc de voler veure-ho tot varem decidir gaudir de la tranquil.litat de passejar pel bazaar, la placa Imam, anar a veure els ponts del riu, etc. A mi personalment l’estona amb la que me qued fou la visita nocturna a un dels ponts tot il.luminats el qual no te res a envejar als ponts de Paris. Una altra de les estones tambe molt emocionants fou el divendres migdia quan anarem a un altre pont on davall hi van els homes a estar a la fresca i escoltar com alguns canten. Foren molt simpatics i es deixaven fer fotos amb facilment. Com que per aqui es el Ramadam ens hem hagut d’adaptar ja que de dia no hi ha restaurants oberts per tant el que feiem era comprar pa amb cosa a qualque tenda i dinar a l’hotel per despres fer una migdiada i sortir al carrer devers les 18:00. Els iranis com esport nacional tenen el fer picnics, a Isfahan la placa principal s’omple de gent per sopar sobre la gespa vora les fonts. Una de les nits el guia va proposar anar alla a fer un picnic tambe, aixi que ferem grups per tal comprar el sopar: pollastres “a l’ast”, patatilla per picar, ensalades, fruita i per acabar un gelat d’aigua de roses i safra.

Deixarem Isfahan i de cami a Kashan (on hi estarem una nit i un mati per veure cases de rics mercaders) ens aturarem al poblet de muntanya (es troba a uns 2000 metres) anomenat Abyaneh on hi ha gent major que encara xerra persa mitja i les dones vesteixen de manera diferent a les altres: falda fins passat els genolls i mocador llarg blanc amb floretes. Alla coneguerem un al.lot de Teheran pero que visitava els seus padrins a aquest poble, ens regala un llibret que ell havia publicat amb imatges i text sobre le poble i ens dona el seu correu tambe per si el voliem escriure.

La carretera Isfahan-Abyaneh i Kashan-Teheran va revolucionar l’autobus perque verem lluny pero tambe just vora la carretera bateries antiaeries (parlant clar, canos que apuntaven el cel) i prop de Teheran un aparcament/magatzem de “tanques”. I avui al mati hem vist una bateria damunt el terrat d’un edifici en obres!

Hi ha mes coses que hem vist/fet a Teheran pero ens estimam mes contar-les un cop arribats (res de l’altre mon pero millor aixi).

Fins a la proxima.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s