Visita al mausoleu del Immam Reza

Abans d’ahir varem arribar a Mashhad, ciutat sagrada dels musulmans xiis. Ja just arribats vengué lo fort , ja que al ser el Ramadam es veu mes ambient en aquest mausoleu pel vespre així que damunt les 23:00 partirem cap allà per estar-hi una mica mes d’una hora.

Primer varem haver d’anar a comprar chadors (un llençol de cap a peus) per a nosaltres, negres però amb floretes perquè son mes barats. En acabar de sopar (mes bo que Uzbekistan i Turkmenistan) anàrem al mausoleu del Immam Reza, molt important aquí. Mocador i chador (a damunt)  posats i calcetins negres (no fos cosa…) no ens distingíem amb res de les d’aquí així que varem entrar fins a la tomba (que no es pot) però no ens varen aturar, varem arribar fins a dos metres: dones plorant intentant tocar la tomba, cridant, marejades, sempentes, molt fort, molt emocionant veure tanta devoció. Quan la multitud de dones (homes i dones van separats, es clar) ja ens enduia varen decidir sortir d’aquest sala perquè ens feia por una “avalancha” i que ens caigues el chador (que a l’hora te fa patinar el mocador que tens abaix) i has d’aguantar tu amb les mans i dents! ja que hi ha dones i homes que controlen que no se’t vegi un pel, sinó et treuen i no volíem ser descobertes.

Varem entrar de dues amb dues i llavors varem poder caminar pel recinte, pels patis, seure sobre les estores però cada vegada que s’atracava un vigilant pensava que el cor me sortiria!  Després de tanta emoció entre Ashgabat, frontera i aquest espectacle al mausoleu fou difícil adormir-se. Va ser massa aquest vespre.  La veritat que després de provar el chador (que tot el temps vol caure) no em molesta dur el mocador, l’hem de dur fins hi tot si volem guaitar per la porta de l’habitació, una mica exagerat però es el que hi ha. Avui m’he compra un mocador que te el forat per posar el cap encara que no sigui necessari tan exagerat esmes còmode i me tenint en compte que avui hem d’agafar dos avions, motxilla, etc.

No hem escrit res de Turkmenistan però es mereix dos posts ben llarguets, impressionant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s